The Leisure Seeker bij Filmhuis De Zwaan Cultureel

Foto: Aangeleverd

UITGEEST – John (Donald Sutherland) en Ella Spencer (Helen Mirren) spelen een al jaren getrouwd stel dat een roadtrip maakt en hun leven onder de loep neemt. The Leisure Seeker draait op vrijdag 4 januari 2019.

Samen hebben ze een mooi leven opgebouwd, kinderen gekregen en ze genieten van hun oude dag. Maar voormalig professor John wordt steeds vergeetachtiger en Ella krijgt steeds meer gezondheidskwaaltjes. In een opwelling besluiten ze met hun camper een trip door de VS te maken en het huis van Ernest Hemingway te bezoeken. Tijdens de reis gaat het geheugen van John steeds verder achteruit en blijkt Ella lichamelijk erg broos te zijn.

Wanneer John weet wie Ella is, kan hij heel erg charmant en lief zijn, maar zijn vergeetachtigheid leidt bij haar ook tot frustratie. De twee acteurs vullen de rollen mooi in en schakelen moeiteloos tussen grappige momenten en emotionele en zwaar beladen scènes. Hun chemie houdt de aandacht vast en is van tijd tot tijd indrukwekkend.

De zaal is open vanaf 19:45 en de film begint om 20:15 uur. Toegang € 6,- (Vrienden van de Zwaan € 5,-). Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest, of aan de zaal, indien nog beschikbaar.