Techniekstudenten strijden om plaats in landelijke finale Skills

Regio Noord-Holland – Techniekstudenten van het Nova College, Regio College en Horizon College gaan vrijdag 28 oktober met elkaar de strijd aan tijdens de regionale Skills-wedstrijden. De Skills-wedstrijden zijn door het ministerie van OCW aangewezen om excellentie in het mbo-onderwijs te bevorderen. De regionale winnaars worden afgevaardigd naar de landelijke finale.

Jet Bussemaker, minister van onderwijs, heeft aangegeven dat zij de kwaliteit van het mbo-onderwijs wil verhogen. Zij heeft hiervoor kwaliteitsgelden beschikbaar gesteld. Een deel van deze kwaliteitsgelden is bestemd voor het bevorderen van excellentie in het mbo. Deze beleidsmaatregel is een kans én een uitdaging voor het mbo-onderwijs om zichzelf positief op de landelijke onderwijskaart te zetten.

Podium bieden

Binnen de discussie over excellentie zijn de Skills-wedstrijden door het ministerie van OCW aangewezen als mogelijkheid om vorm en inhoud te geven aan excellentie in het mbo. In de regio Noord-Holland wordt dit initiatief omarmd. De regio ziet de Skills-wedstrijden als een kans en een uitdaging voor studenten, docententeams en leerbedrijven om excellentie een podium te bieden.

Gezamenlijke organisatie

Het Nova College, Regio College en het Horizon College organiseren gezamenlijk en in samenwerking met Installatiewerk, Espeq en Bouwmensen de regionale wedstrijden. Deze worden gehouden voor de opleidingen Allround Timmerman, Eerste Monteur elektrotechnische installaties en Eerste Monteur werktuigkundige installaties. Twintig techniekstudenten worden door de drie roc’s afgevaardigd om aan de wedstrijden deel te nemen. Zij krijgen een ochtend de tijd om een opdracht uit te voeren. De wedstrijden vinden plaats bij Techniek Campus in Heerhugowaard.