Team Nico fietst €25.870,- bij elkaar voor Alzheimer.

Foto: Aangeleverd

VOORTHUIZEN – Ruim 24 uur lang reden de 32 teams van 4 tot 12 personen een tocht van 400 kilometer. De 24 uur staat voor het aantal uren per dag zorg die iemand met dementie nodig heeft.

Door ‘s nachts te fietsen ervaren deelnemers wat mensen met dementie en hun dierbaren meemaken: het kwijtraken van een dag- en nachtritme. Per tandem of op een gewone fiets werden 5 etappes van 80 kilometer in estafettevorm afgelegd. De routes van de 5 etappes vormden samen een vergeet-mij-nietje, het symbool voor een toekomst zonder dementie. De tocht was enorm afzien. Wind, regen, kou, duisternis, fietspech en slaapgebrek werden getrotseerd. Desondanks was iedereen enorm gemotiveerd.

Team Nico heeft hiermee het mooie bedrag van 25860 euro bij elkaar gefietst! En met het team hebben ze totaal 3120 km gefietst, waarvan 2 personen de volle 400 km. Met hun inzet en het opgehaalde geld hebben ze een beleeftv gewonnen. Deze tv wordt geschonken aan Heemswijk, daar verblijft vader Nico vanwege zijn Alzheimer. Team Nico kijkt terug op een zeer geslaagd evenement en zijn supertrots op het behaalde resultaat.