Team Edwin Ott motoren negende en tiende!

Nu On-Air:

Uitgeest – Zaterdag 14 mei reed Team Edwin Ott motoren de derde wedstrijd in de OWCup serie op het circuit van Assen, dit onder mindere weersomstandigheden.
Eric Ott startte vanaf P16 en eindigde in een zeer korte wedstrijd (code rood) op de negende positie. Rob Juwett mocht starten vanaf P17 en reed na sterke wedstijd naar de tiende positie.

Vrijdag 13 mei was het nog warm op het circuit van Assen. Eric kon vijf vrije trainingen rijden, dit ging nog helemaal niet goed, Eric had nog steeds een dikke knie van zijn val in de eerste wedstrijd. Gedurende de trainingen verbeterde het gevoel in de opspelende knie.
Dit ging zaterdag tijdens de kwalificatie trainingen wederom niet zoals het zou moeten, ook het weer zat niet meer mee, met af en toe een klein buitje met zelfs een hagelbui onder de middag, het was ook een stuk kouder met veel wind. Kortom Eric had niet naar tevredenheid kunnen trainen en mocht starten vanaf P16. Na de start had Eric gelijk wat plaatsen goed gemaakt, hij zat er weer beter op. Eric ging in ronde twee met gemak aan Joel Wienen en Jeremy Hofstra voorbij. Joey Louwes was de volgende. In de vijfde ronde ging het echter mis met de op de derde plaats liggende Danny van der Sluis, waardoor er een code rood situatie ontstond, er kon niet meer worden herstart, zodat Eric uiteindelijk op de negende positie finishte, jammer hij had nog om de vijfde tot achtste positie kunnen strijden, hij reed op het groepje voor hem in met snellere rondetijden 1:48.1, en met de goede move weer in het lijf, het had zeker gekund. Volgende wedstrijd belooft weer beter te gaan.

Bij Rob Juwett ging het perfect hij maakte gelijk vijf plaatsen goed direct na de start. Daarna was hij twee ronden in strijd met Rintje Ritsma die hij toch voor moest laten gaan, Rob reed met een snelste tijd van 1:48.7 naar een tiende plaats.

Videobeelden van deze wedstrijden zijn weer te vinden op de site van de OWCup.
De volgende wedstrijd voor Eric en Rob zijn op zaterdag 11 juni op het circuit van Assen, alwaar de toegang gratis is