Team Edwin Ott motoren geteisterd door blessures en winterse buien.

Nu On-Air:

Foto: Kees Siroo, Eric in gevecht met Thijs Peeters en Jeremy Hofstra
Foto: Kees Siroo,
Eric in gevecht met Thijs Peeters en Jeremy Hofstra

Uitgeest – Door zijn valpartij in de eerste wedstrijd van het seizoen had Eric Ott tijdens het rijden veel last van zijn blessures waardoor hij niet optimaal kon presteren, desondanks heeft Eric wel gereden en wist hij op de elfde positie te eindigen. De trainingen van Eric en Rob Juwett werden verstoord door neerslag, de wedstrijd van Rob moest zelfs worden uitgesteld door een plaatselijke hagelbui, wat Rob niet deerde hij eindigde op een vijftiende positie.Eric startte de wedstrijd om 15.10 uur op een droge baan.
Na een matige start vanaf de elfde positie kwam Eric in het gedrang in de eerste bochten, helaas wist hij hier geen plaatsen te winnen. In de eerste ronde wist hij nog een plaats te winnen om bij de eerste doorkomst als vijftiende door te komen. In de volgende ronde wist hij snel het gat dicht te rijden naar de volgende groep en achterop het circuit ging hij voorbij aan Jeremy Hofstra voor de veertiende positie.

In de derde ronde ging Eric in de vierde bocht Jorn Hamberg voorbij, Jorn wist Eric nog eenmaal terug te pakken maar werd snel weer terug verwezen. Eric zat nu midden in het gevecht om de tiende plaats en aan het einde van de ronde ging Eric nog voorbij aan Thijs Peeters voor de twaalfde positie maar Thijs wist snel weer terug te komen. In de komende drie ronden verwisselde beide coureurs meerdere malen van positie tot dat Eric nog een positie verder naar voren kon door Nick Vlaar in te halen. Echter kon Nick ook snel weer terug slaan en moest Eric in de zesde ronde ook zien hoe Thijs en Jeremy weer voorbij kwamen. In de zevende ronde wist Eric weer een positie terug te winnen op Jeremy en in de achtste ronde ging hij ook voorbij aan Nick om weer op de twaalfde positie te zitten, achter Thijs. In de op een na laatste bocht kon Eric ook Thijs nog inhalen nadat Thijs een fout maakte en wijd ging. Eric lag nu op de elfde positie en heeft deze niet meer weggegeven.

De wedstrijd van Rob werd uitgesteld door een plaatselijke hagelbui de coureurs kregen de kans om eventueel van banden te wisselen, aangezien het verder zonnig was en er veel wind stond besloot Rob om gewoon op de slickbanden te starten. De start van Rob ging goed hij kon een aantal plaatsen goed maken gelijk na de start. Na een mooie strijd met Tjalling Elzinga en Bertus Folkertsma probeerde Rob ook nog Jeroen Rensel en Cliff Kloots (op de verkeerde bandenkeus) te pakken maar daar was de wedstrijd te kort voor, Rob eindigde op een vijftiende wel verdiende positie.

Al met al na een bewogen weekend, tevreden met de behaalde resultaten. De videoverslagen van deze wedstrijden staan weer op de OWcup site.

De volgende wedstrijd is op 14 mei, wederom op het circuit van Assen, toegang gratis!

Karin Ott