Talentenjacht “De Zien’s Got Talent” gaat niet door

AG-Poster01DeZiensGotTalent-A5UITGEEST – Het evenement ’De Zien’s Got Talent’ dat voor volgende week zaterdag staat aangekondigd op de website van zwembad De Zien, gaat helaas niet door.

’Op 9 juli worden de échte talenten van Uitgeest ontdekt’, meldt het persbericht. Punt is echter dat de gemeente geen toestemming geeft.

Volgens gemeentewoordvoerder Peter Dicker heeft De Zien namelijk geen evenementenvergunning aangevraagd.
,,Wel een ontheffing voor geluid, bij de omgevingsdienst, maar daarmee ben je er niet.” Bij de gemeente was er maandag dan ook verbazing toen men las over de geplande talentenjacht.
Vervolgens kreeg zwembadboegbeeld Jan Ros van burgemeester Wendy Verkleij te horen dat het niet door kan gaan. Dicker: ,,Normaal hebben wij tenminste vier weken nodig voor het behandelen van een aanvraag. Dat komt omdat er wegens openbare veiligheid advies moet worden gevraagd aan politie, omgevingsdienst, brandweer en wegbeheerder.”

Behalve de formele fout wat betreft vergunningaanvraag – hij erkent dit – werd Ros er laat op gewezen dat de buurman FC Uitgeest, op dezelfde dag de populaire oud-landskampioen AZ op bezoek heeft. Ook dat betekent een veiligheidsrisico, en eist parkeerruimte op. ,,Maar over AZ was óns niets verteld, niet door de gemeente en niet door de club. Bovendien denk ik: wát als de mussen van het dak vallen? Dat kan in juli gebeuren. Dan heb je naast ’AZ’ óók een bomvol zwembad. Zeg 1300 mensen, en zeker honderd auto’s.”

De talentenjacht wordt van de site gehaald. Verder wil Ros de gemeente een kalenderoverzicht geven ’en voor de activiteiten meteen een algemene vergunning regelen’. ,,Een soort mantelafspraak, maar met een aparte vergunning voor ons slotfeest met zomerfair. Dat trekt circa 500 bezoekers, en is dus een veiligheidsrisco.”

Bron: Mediapartner NHD.NL