Tafeltennisteams gaan met winst en verlies naar huis

Foto: Facebook Tafeltennis vereniging Uitgeest

UITGEEST – De teams van Tafeltennis vereniging Uitgeest speelde zowel uit als thuis. Team 1 speelde tegen Spaarne 5 in Haarlem. Billy Fatels verloor zijn eerste enkel van de avond. Zijn twee andere enkels speelde hij veel sterker, maar kon nog steeds geen punten verzamelen. Frederick Kolff begon de avond ook met een nederlaag. In zijn andere twee enkels was hij oppermachtig en liet de tegenstanders kansloos achter de tafel staan. Youri Rasch was de invaller van de avond. Anderhalve games in zijn laatste partij was hij in topvorm, maar liet zich ontregelen. Met een teleurstellende 8-2 rijdt Team 1 naar huis.

Team 2 speelde in eigen huis tegen Tazano 96 2. Youri Rasch had wel drie games die ook van de tegenstander hadden kunnen zijn, maar de overwinning was nooit echt in gevaar. Aanval is de beste verdediging. Jelle van Werkhoven timmert sterk aan zijn weg naar de top van de Club. Met twee overwinningen en de gewonnen dubbel met Youri straalde hij als een zonnetje. Patrick Rasch kwam later op de avond meer in zijn spelletje, maar niet genoeg. Team overwint met 6-4

Team 3 is dit seizoen iets te zwak voor de 4e klasse. Ook tegen ZTTC 7 in Zaandam bleek het weer. Dennis Janssen wist weer 2 punten voor het team te behalen, het ging bepaald niet vanzelf. Ook Nico Baltus wist één punt over de streep te halen, ook dit lukte maar net. Roger Schuddeboom heeft dit seizoen nog geen punt behaald en deze avond was de kans op een punt eigenlijk het grootst. 7-3 wint ZTTC.

Team 4 is een puntenmachine. In Amsterdam walsten ze over US 14 heen. Peter Middel (foto links) ramde ze zonder genade van tafel. Rob de Boer (foto rechts) gaf een game weg en Michel Switser (foto midden) was in een vrijgevige bui en gaf zelfs twee games in één set weg. Alle punten werden lekker meegenomen naar Uitgeest 0-10.

Team 5 deed het bijna net zo goed. Hun hadden HTC 14 uit Hoofddorp over de vloer, welke maar met twee personen kwamen opdagen. Dat kost de tegenstander al 3 punten. Eugenie Rasch begint nu wel heel veel te winnen in de 6e klasse. Beide gewonnen, waarvan de laatste het indrukwekkendst was. Zij verloor de eerste twee games met twee punten verschil en speelde haar tegenstandster met gemak van tafel (09-11)(11-13)(11-4)(11-8)(11-1). Nick de Vries maakte dit seizoen een geweldig herintrede in de zesde klasse, deze avond zette hij er weer twee overwinningen erbij. Antoine van der Spek verloor zijn eerste partij en wist in zijn tweede enkel overtuigend te winnen. 9-1 monsterzege voor Uitgeest

In de DUO Competitie moesten Marcel Couwenberg en Eugenie Rasch het opnemen tegen HTC 5 uit Hoofddorp. Marcel wist zijn eerste enkel soeverein met drie keer 9-11 te winnen. De dubbel was ook een fluitje van een cent. Maar de rest van de enkels vielen allemaal net naar de kant van Hoofddorp. 3-2 voor HTC 5.

Bron: Tafeltennisvereniging Uitgeest