Tafeltennisschool toernooi groot succes.

UITGEEST – Op Zondag 1 november werd de zesde US Cup georganiseerd, een toernooi voor alle Uitgeester basisschool leerlingen die in groep 6, 7 of 8 zitten. De opkomst was groots, bijna 30 kinderen van 4 scholen gingen de strijd aan om voor hun school de wisselbeker in de wacht te slepen.
Wethouder en 1e locoburgemeester W.J.M. Spaanderman had de vreugderijke taak om het jonge talent en de organisatie aan het eind van het toernooi toe te spreken en alle bekers te overhandigen. Ook feliciteerde hij de club met het 60-jarig bestaan.

De kinderen van de Binnenmeer hebben de meeste punten binnengehaald en mogen nu één jaar lang van de beker genieten.Ook individueel werden prijzen uitgedeeld. In poule A eindigden op de 1e plaats Lex de Haan, die net iets te goed was voor zijn broertje Roy (4e plaats). Jasper van Assema werd 2e en Stefan Koek stond op een verdiende 3e plek en als enige op het trapje, die geen lid is van een tennisvereniging.

Poule B leverde heel wat spannende partijen. Ilja Sanders stond op de hoogste trede van het podium en laat zien dat het trainen met zijn vader Pieter en zijn achtergrond in het tennis zeer van voordeel waren. Op de tweede plaats eindigde Femke Liefting, die ook uitstekend speelde. Liz Buur werd derde. Beide dames zijn op sportgebied al héél actief (voetbal en tennis), maar zouden zeker met een beetje training de top in het Nederlandse tafeltennis kunnen bereiken.

Iedereen kreeg een leuke medaille mee naar huis om deze dag niet te vergeten, want zo een dag kent geen verliezers.

Bron: Tafeltennis vereniging Uitgeest