‘Supergewone’ pleeggezinnen gezocht

UITGEEST – In onze regio worden pleeggezinnen gezocht. Pleegouders zijn vrijwilligers die kinderen opvangen, omdat ze (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. De kinderen wonen en leven in het gezin en groeien op zoals andere kinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig, voor de 19.000 pleegkinderen van nu maar ook voor die van de toekomst.

Niet helemaal gewoon
Pleegzorg is natuurlijk niet helemaal gewoon. Het is een speciale vorm van jeugdhulp. Met gewoon bedoelen we dat pleeggezinnen juist de alledaagse dingen met elkaar delen. Daarnaast worden pleegouders intensief getraind en begeleid.

Week van de pleegzorg
In onze regio wachten momenteel nog tientallen kinderen op een geschikte plek. In de jaarlijkse actieweek (31 oktober – 7 november) vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor het belang van pleegzorg. Daarom kunt u de ‘campagne‘ tegenkomen. Bijvoorbeeld op het sportveld, waar Pleegzorg Nederland samen met sportclubs aandacht vraagt voor pleegouders, met de spandoeken ‘Tess zoekt een pleegvader die haar vanaf deze plek komt toejuichen’. Sportclubs die willen aanhaken kunnen contact opnemen met [email protected]

Alle activiteiten die in onze regio worden georganiseerd, staan hier: www.weekvandepleegzorg.nl. Op www.supergewonemensengezocht.nl staan ervaringsverhalen van zowel pleegouders als pleegkinderen.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over pleegouders (worden)? Kijk dan op www.kenterjeugdhulp.nl of www.parlan.nl. Of kom op 15 november naar het gemeentehuis in Alkmaar of op 19 november of 10 december naar het Centraal Bureau van Kenter in Santpoort-Noord.