Subsidie opwekken duurzame energie.

Uitgeest – De energiebelasting is de afgelopen jaren fors gestegen en de verwachting is dat deze de komende jaren blijft stijgen. Inmiddels bestaat het grootste deel van het energietarief uit belastingen en toeslagen. Hierdoor betaalt een gemiddeld huishouden fors meer dan de afgelopen jaren.

Zonnepanelen
Woningbezitters die overwegen zonnepanelen te plaatsen kunnen voor gratis en onafhankelijk informatie en advies terecht op de site www.duurzaambouwloket.nl/zonnepanelen. Hier ziet men of de woning geschikt is, welke lokale uitvoerende bedrijven betrouwbaar zijn, maar ook hoe het zit met de btw-teruggave over de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Indien een dak ongeschikt is of de panelen niet goed passen, kan contact opgenomen worden met het Duurzaam Bouwloket. Er wordt dan gekeken of er een energiecoöperatie actief is in de betreffende gemeente en welke andere mogelijkheden er zijn.

Op dit moment is het extra interessant om maatregelen toe te passen voor het opwekken van duurzame energie. Er is namelijk een landelijke ‘ISDE subsidieregeling’ van kracht voor het plaatsen van warmtepompsystemen, zonneboilers, hout(pellet)kachels en hout gestookte biomassaketels. Bent u benieuwd hoe deze subsidieregeling er uit ziet en hoe u deze aan moet vragen? Doe dan de energiesubsidiecheck via www.duurzaambouwloket.nl/subsidieregelingen of neemt contact op per mail info@duurzaambouwloket.nl of telefoon 072-743 39 56.