Storing bij PWN treft groot deel Noord-Holland.

Storingkaart via allestoringen.nl
Storingkaart via allestoringen.nl

Uitgeest/Regio – Grote delen van Noord en Zuid Holland werden gister avond rond 00.03U getroffen door een storing bij PWN. In de meeste plaatsen was de waterdruk zeer laag of was er helemaal geen water. Via de website allestoringen.nl was duidelijk te zien dat het een groot gebied betrof en de meldingen kwamen continu binnen. Via de website van de PWN was nog geen enkele melding te zien en het storingsnummer wist ook te melden dat er geen storing was. De meldingen kwamen onder andere uit Volendam, Hoorn, Purmerend, Beverwijk, Krommenie, Uitgeest, Koog aan de Zaan, Zaandam, Castricum, Wormer, Akersloot, Heemskerk, Oosthuizen, Velsen-Noord, Wormerveer, Bakkum, en Limmen.

Via het storingsnummer was de PWN lange tijd niet bereikbaar, de klanten kregen te horen dat er geen storing was en de verbinding werd verbroken.
Rond 00.53U leek het erop dat in diverse gemeentes de waterdruk weer zo goed als hersteld is.

Om 01.15U maakte de PWN melding dat door een technische storing in één van de drinkwaterproductiebedrijven verminderde water productie had.waterstoring. Na 01.30U was deze storing verholpen.