Stichting GlobeTruckers organiseert Truckrun.

Routekaart Truckrun 2015
Routekaart Truckrun 2015

Uitgeest – De stichting GlobeTruckers organiseert een grote truckrun met ruim 125 vrachtwagens. De Truckrun is opgezet voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De rit wordt jaarlijks gereden en is het ene jaar voor de Prinsenstichting uit Purmerend en het daaropvolgend jaar voor de Harteheem uit Heemskerk. Door de cliënten wordt hier enorm naar uitgekeken. Ze voelen zich deze dag zeer speciaal en dat is ook de bedoeling van de organisatie, om ze een onvergetelijke dag te bezorgen. Tijdens deze dag zijn zij bijrijder in een vrachtwagen en onder begeleiding van ruim 70 motoren rijden zij, luid claxonnerend, een route door de Zaanstreek of door de omgeving van Heemskerk. Langs de kant staan honderden, misschien wel duizenden, mensen te zwaaien.

Dit jaar start de run in Heemskerk en zal vanaf de Harteheem haar weg volgen door Beverwijk, Uitgeest, Akersloot, Heiloo, de Egmonden, Castricum om daarna weer aan te komen bij de Harteheem.

Uiteraard gaan ze geen colonne van 125 trucks los laten in het hedendaagse straatbeeld, dat kon wel eens een chaos worden. Om het allemaal in goede banen te leiden zetten ze motorrijders in die als verkeersregelaars fungeren.

De opzet is om iedere zijstraat, fietspad, zebrapad, rotonde of wat dan ook af te zetten zodat de trucks vrije doorgang hebben. Dat moet ook wel want als er gaten in de stoet vallen krijg je alsnog een chaos. Ze maken al sinds de eerste run gebruik van motorrijders, veel motorrijders en dat werkt prima. Ieder jaar hebben ze bijvoorbeeld een steeds groter wordende delegatie van de H.O.G. Coastriders uit Alkmaar (http://www.coastriderschapter.nl/), zij zijn inmiddels onmisbaar geworden.

De OSU zal deze dag live verslag doen vanaf de Geesterweg waar de colonne zal passeren.

Voor meer informatie, kijkt u dan op hun website GlobeTruckers.nl