Stichting De Regenboog sluit kinderopvang in wijk De Koog

Regenboog school
Kinderdagverblijf De Regenboog Foto: OSU-Radio

UITGEEST – Kinderdagverblijf De Regenboog aan de Benesserlaan in Uitgeest is opgeheven. Stichting De Regenboog heeft besloten om vanaf dit jaar alleen nog kinderopvang in de Waldijk te verzorgen. De reden? Er wonen te weinig kinderen in De Koog.


26 jaar geleden in 1994 is De Regenboog opgericht en in 1995 werd aan de Benesserlaan in De Koog het kinderdag dagverblijf geopend.

Een aantal jaren later, in 2008, werd de tweede locatie voor kinderdagopvang geopend. Op 1 januari 2008 werd de vestiging aan de Benningskamplaan geopend in de Uitgeester nieuwbouwwijk Waldijk, naast de Kornakschool.

In eerste instantie was er alleen dagopvang, maar tegenwoordig verzorgt Stichting De Regenboog ook buitenschoolse opvang. Zo zit er een BSO bij basisschool De Molenhoek en een Sport-BSO bij FC Uitgeest.

Inmiddels is De Regenboog dus weer terug naar één kinderdagverblijf in Uitgeest. ,,Dat komt door de vergrijzing in de wijk De Koog’’, zegt voorzitter van het bestuur Inge Sikma. ,,Er waren te weinig aanmeldingen. En daarom is besloten om onze activiteiten vanuit de Waldijk voort te zetten.’’ In deze wijk wonen volgens haar de meeste jonge kinderen. ,,Bovendien zitten er veel leuke speeltuintjes in de omgeving waar je naar toe kan.’’

Sikma legt uit dat er wel het een en ander moest gebeuren voordat de Regenboog terug kon van twee naar een panden voor kinderopvang. ,,Op de Benningskamplaan was eerst geen ruimte voor alle dagopvangkinderen. Daarom is de hele zomer verbouwd om dat wel voor elkaar te krijgen.’

Bron: Nieuws partner Noordhollands Dagblad