Staking bij het streekvervoer

Nu On-Air:

Foto: Connexxion.nl

REGIO – Wil je op donderdag 4 januari met de bus? Let dan even goed op, die dag staken in heel het land de werknemers van het streekvervoer waaronder ook de buschauffeurs van Arriva en Connexxion in onze regio.

De staking van het streekvervoer duurt de hele dag. In de nacht van 3 op 4 januari en 4 op 5 januari rijden de bussen wel. Daarbij laat de vakbond FNV weten dat de HTM niet staakt, zij hebben namelijk een betere cao.

Hoge werkdruk
De buschauffeurs en ook het treinpersoneel van regionale stoptreinen staken omdat de werkdruk te hoog is. Vakbond FNV laat in een persbericht weten dat de roosters steeds krapper worden. Zo moet een buschauffeur regelmatig 4 uur achter elkaar rijden en daarbij krijgen zij geen plaspauzes. Ook moeten zij verloren tijd inleveren tijdens hun lunchkwartiertje. Want de volgende rit moet ook op tijd vertrekken.

Paula Verhoef is onderhandelaar van FNV Streekvervoer: ‘Staken is voor niemand leuk. We willen de reizigers niet treffen, maar de nood in het streekvervoer is letterlijk en figuurlijk heel hoog. Zo hoog dat we op dit moment helaas geen andere mogelijkheid meer zien. De verantwoordelijkheid voor de staking ligt helemaal bij de werkgevers. Als zij bereid zijn fatsoenlijke afspraken te maken, stapt elke chauffeur en machinist zo weer op de bus en trein.’

Bron: Connexxion