Staatsbosbeheer organiseert Duindialogen voor omgeving

Schoorlse duinen. Foto: Staatsbosbeheer

REGIO – Staatsbosbeheer nodigt u uit deel te nemen aan de Duindialoog bosbeheer in de Schoorlse duinen. Tijdens een korte fietstocht wordt op verschillende plekken in het gebied gestopt om het bos nader te bekijken en in te gaan op de verschillende afwegingen die de boswachter maakt in het beheer. Deelnemers krijgen volop de ruimte om vragen en aandachtspunten met de boswachter te delen.

De Duindialoog bosbeheer wordt drie keer georganiseerd: vrijdag 2 maart van 13:00 tot 16:00 uur en zaterdag 3 maart van 9:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:30 uur. De dialogen  starten bij de De Beerenkuil, Schoorlse zeeweg 2 in Schoorl. Denk aan gepaste kleding en een eigen fiets. Deelname is gratis. Opgeven is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl/duindialoogschoorl. Per Duindialoog kunnen twintig deelnemers mee. Is er veel meer belangstelling, dan organiseert Staatsbosbeheer mogelijk extra Duindialogen.

Regulier onderhoud
Aanleiding voor deze Duindialogen zijn onder andere de werkzaamheden die eind dit jaar in de bossen in het middengebied van de Schoorlse Duinen gaan plaatsvinden. De bossen die zijn aangelegd als productiebos zijn toe aan een reguliere onderhoudsbeurt. Doel is om in de bossen meer ruimte te maken voor loofbomen zodat op termijn een gevarieerd, natuurlijk en gemengd bos ontstaat. ‘Dit natura2000 gebied is één van de natuurparels van ons land. Wij vinden het daarom belangrijk om mensen mee te nemen in de afwegingen die wij maken tussen beschermen en beleven. Hierover gaan wij graag met de mensen in gesprek, zegt boswachter Laurens Bonekamp.

Volg de ontwikkelingen in de Schoorlse Duinen via www.boswachtersblog.nl/schoorlseduinen.

Persbericht: Staatsbosbeheer