Staat u straks aan het roer in Uitgeest?

Uitgeest – Steeds meer taken komen op het bordje van de gemeente. De ene dag buig je je als raadslid over de bouwplannen voor een Integraal Kind Centrum, de andere dag ben je bezig met de herinrichting van het centrumgebied of een nieuwe Omgevingsvisie voor Uitgeest.

Maar:
‘Waar beslist nu eigenlijk de rijksoverheid over en wat mag een gemeente zelf beslissen?’
‘Gemeenteraad, burgemeester, wethouders, ambtenaren, wie doet nu eigenlijk wat?’
En:
‘Ik wil actief worden in de Uitgeester politiek, hoe pak ik dat eigenlijk goed aan?’

Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan u denkt! Daarom organiseert de Uitgeester gemeenteraad een cursus voor inwoners die zich met de politiek in Uitgeest willen gaan bezighouden.
In sneltreinvaart klaar voor de Uitgeester politiek
Tijdens drie cursusavonden in de raadzaal van Uitgeest vergroot u uw kennis over de politiek in het algemeen, leert u meer over de gemeentelijke politiek én leert u vaardigheden zoals debatteren. De cursus wordt gegeven door de organisatie ProDemos en vindt plaats in de avonduren.
De cursus wordt gehouden in oktober 2017 en bestaat in totaal uit drie bijeenkomsten, met elk een ander thema.
Woensdagavond 4 oktober: introductie/kennismaking en hoe werkt een gemeente?
Woensdagavond 11 oktober: de gemeenteraad (o.a. speeddaten met raadsleden)
Woensdagavond 18 oktober: debatteren
Actieve rol in gemeenteraad
De deelname aan de cursus is voor inwoners van Uitgeest gratis. Wel zoeken we cursisten die de ambitie hebben om actief te worden in de lokale politiek. Of u die stap aan het eind van de cursus ook daadwerkelijk zet is uiteraard geheel aan u.
Doet u mee?
U kunt zich aanmelden tot dinsdag 3 oktober bij Sander Koolen, raadsgriffier van Uitgeest, via [email protected] of tel. 0251-361141. Ook voor vragen over de cursus kunt u bij hem terecht. Er kunnen maximaal 30 inwoners meedoen.