Sporthero Uitgeest gaat van start!

Uitgeester buurtsportcoach Chantal Thomas is in alle sporten thuis. Foto: Gemeente Uitgeest

UITGEEST – Op donderdag 10 januari gaat het project Sporthero in Uitgeest van start. Sporthero biedt kinderen gedurende 6 maanden de kans om in aanraking te komen met veel verschillende sporten en kennis op te doen over een gezonde leefstijl.

Wat is Sporthero?
Sporthero is vooral heel erg leuk! Tijdens dit sportieve project werken kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar met (dreigend) overgewicht aan een gezondere leefstijl. De deelnemers en hun ouders worden hierin bijgestaan door een diëtist van de Voedingstuin, een jeugd- en gezinscoach en buurtsportcoach Chantal Thomas.

De Sportheroes sporten één keer per week in een vaste groep onder begeleiding van de trainers van Liefting Fit en de buurtsportcoach. Twee keer per maand sporten zij bij Liefting Fit. Naast het sporten is er ook voorlichting over voeding en sociale emotionele onderwerpen. Er zal tevens een avond worden georganiseerd waarbij de kinderen samen met hun moeder of vader gezond leren koken. Daarnaast hebben de deelnemers drie keer in het jaar een individueel gesprek met de diëtiste over gezonde voeding en krijgt het gezin coaching van de jeugd- en gezinscoach van de gemeente Uitgeest.
De eigen bijdrage voor de ouders is € 75,- voor de gehele cursus.
Het eerste sportmoment is op donderdag 10 januari van 16.00-17.00 uur.
Meer informatie of uw kind aanmelden? Neem contact op met buurtsportcoach Chantal Thomas, tel. 06-43041145 of email [email protected]