Sporthero Uitgeest gaat van start!

Nu On-Air:

Foto: Sporthero. Gemeente Uitgeest

Uitgeest – Op donderdag 11 januari gaat in Uitgeest het project Sporthero van start. Sporthero biedt kinderen de kans om in aanraking te komen met veel verschillende sporten en kennis op te doen over een gezonde leefstijl.

Wat is Sporthero?
Sporthero is vooral heel erg leuk! Tijdens dit sportieve project werken kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar met (dreigend) overgewicht aan een gezondere leefstijl. De deelnemers en hun ouders worden hierin bijgestaan door diëtist Anne Harms, jeugd- en gezinscoach Bibi de Louw, kinderfysiotherapeut Karlijn Worp en buurtsportcoach Chantal Thomas.

De Sportheroes sporten één keer per week in een vaste groep onder begeleiding van de kinderfysiotherapeut en buurtsportcoach. Naast het sporten is er ook voorlichting over voeding en sociale emotionele onderwerpen. Er zal tevens een avond worden georganiseerd waarbij de kinderen samen met hun moeder of vader gezond leren koken. Daarnaast hebben de deelnemers drie keer in het jaar een individueel gesprek met de diëtiste over gezonde voeding en krijgt het gezin coaching van de jeugd- en gezinscoach van de gemeente Uitgeest.

De eigen bijdrage voor de ouders kost € 75,- voor de gehele cursus. Het eerste sportmoment is op donderdag 11 januari van 16.30-17.30 uur.

Meer informatie of uw kind aanmelden? Neem contact op met buurtsportcoach Chantal Thomas, tel. 06-43041145 of email [email protected] Meer informatie vindt u in deze folder; SportHero