Speeltuinvereniging Kindervreugd Uitgeest schrapt diverse activiteiten i.v.m. coronavirus

Foto: Speeltuin Uitgeest

UITGEEST – Tijdens een ingelaste vergadering op zaterdag 14 maart 2020 heeft het bestuur van speeltuinvereniging “Kindervreugd”, in goed overleg met de diverse betrokkenen, besloten een groot deel van de in de komende maanden geplande activiteiten uit het programma te halen. Dit in verband met de recente uitbraak van het Coronavirus en de door de overheid ingestelde maatregelen. De activiteiten waarvoor een zogenoemde “Coronapauze” wordt ingelast zijn o.a. de Toneeluitvoering (21 maart), de Superzaterdag (4 april) en de Uitgeester Avondvierdaagse (20 tot 23 april 2020).

Het niet door laten gaan van zoveel activiteiten is een zeer moeilijk en pijnlijk besluit. Zeker omdat er aan veel activiteiten al heel lang wordt gewerkt of naar wordt uitgekeken. Toch is dit gezien de huidige ontwikkelingen de enige verdedigbare optie. Speeltuinvereniging “Kindervreugd” volgt hiermee de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van de Nuso (overkoepelende organisatie van speeltuinen).

Een overzicht van de afgelaste activiteiten:
• Toneeluitvoering (21 maart)
• Inschrijven Avondvierdaagse (25 t/m. 27 maart)
• Feestelijke opening speeltuin (1 april)
• Superzaterdag (4 april)
• Klaverjasavond (6 april)
• Avondvierdaagse (20 t/m. 23 april)

Uiteraard wordt er gekeken of het mogelijk is om enkele van deze activiteiten (met name de toneeluitvoering) later in het jaar alsnog te organiseren.

Opening speeltuin
Zolang het advies van de overheid is om de scholen in Nederland open te houden, zal de speeltuin haar deuren gewoon openen op 1 april 2020. Als men besluit dat het verstandiger is om de scholen te sluiten, dan zal ook de speeltuin helaas gesloten blijven.

Als de actualiteit daarom vraagt kan het zijn dat er nog meer maatregelen moeten worden genomen. Hierover zal de vereniging u dan uiteraard informeren. Voor meer informatie over de huidige situatie verwijzen we u graag naar de site van de Nuso (www.nuso.nl/artikel/corona/) en het RIVM (www.rivm.nl/coronavirus).