Spectaculaire Badeendjesrace levert recordbedrag op

Burgemeester Wendy Verkleij start de Badeendjes race. Foto: Rotaryclub

Uitgeest – Vandaag hebben de Rotaryclubs van de regio Midden Kennemerland maar liefst 2018 euro opgehaald voor kinderen dichtbij en ver weg. Op een zonovergoten en zeer drukbezochte Open Watersportdag kwamen honderden bezoekers kijken hoe 1500 genummerde badeendjes door de burgemeester en de brandweer van Uitgeest naar het einde van het parcours werden gespoten en daar door Diving Service Beverwijk werden opgevangen. De gelukkige bezitters van het lot met het corresponderende nummer gingen met de prijzen naar huis.

De eerste 42 van de genummerde eendjes waren goed voor mooie prijzen, die geheel belangeloos beschikbaar werden gesteld door verschillende leveranciers. Daarnaast zorgden verschillende sponsors (waaronder Apotheek De Brink, Floresteyn Vastgoed, BFF Trading en VHP Drukkers) ervoor dat de badeendjesrace met gesloten beurs kon worden georganiseerd.

Opbrengst
De opbrengst van deze dag wordt door de Rotary Foundation verdubbeld, waarna de helft van het geld gaat naar een educatieproject voor kinderen in Kenia en de andere helft naar een waanzinnig leuke Kindervakantiedag voor kinderen de regio, die een verzetje heel erg goed kunnen gebruiken, bijvoorbeeld vanwege de situatie thuis.

Publicatie winnende nummers
De winnende lotnummers en de bijbehorende prijzen zijn gepubliceerd op de Facebookpagina en de website van Rotaryclub Heemskerk-Uitgeest.

Kindervakantiedag
De Kindervakantiedag wordt georganiseerd in september 2018. Meer informatie is te zijner tijd te vinden in de pers, op Facebook en op de website van Rotary Heemskerk-Uitgeest.