Social Broker worden… waarom niet?

Antoine Tromp neemt de bedankkaart in ontvangst van Dennis Vereijken (Social Brokers) Foto: OSU-Radio

UITGEEST – Op maandag 6 februari werd door wethouder Antoine tromp een innovatief kennisnetwerk in Uitgeest gelanceerd, genaamd Social Brokers Uitgeest. Social Brokers wordt onder andere gesteund door Minister President Mark Rutte, Minister VWS Edith Schippers maar ook diverse rolmodellen zoals Nicky Opheij (Hollands Next Top Model), Lisa Lois (winnares X-Factor). Deze personen zetten zich in als ambassadeurs van dit kennisnetwerk.

Wat doet Social Brokers in Uitgeest?
Jeugdhulp in Uitgeest kan en moet beter georganiseerd worden. Jongeren stappen met een kleine vraag of beginnend probleem eerder naar iemand uit zijn of haar omgeving dan naar een onbekende professional. Vaak weten ze de weg niet te vinden of is het niet ‘cool’. Social Brokers kunnen hierbij een belangrijke schakel tussen ouders en professionele hulpverlening vormen.

Samen zorgen voor de jeugd.
Jongeren stappen met een kleine vraag of een beginnend probleem naar iemand uit zijn of haar omgeving dan naar een onbekende professional. Vaak weten ze de weg niet te vinden of vinden ze het gewoon niet “cool”. Zonder dat je het zelf door hebt kan je al een Social Broker zijn door een luisterend oor te bieden of gewoon even te helpen, maar ook een familielid, sportcoach, vriend of vriendin,  je Conciërge van school of je rij-instructeur kan een Social Broker zijn.

Wil je een Social Broker worden of meer weten?
Op de website Social Brokers Uitgeest vindt je alle informatie over Social Brokers maar ook wie er in Uitgeest bijvoorbeeld de Ambassadeurs zijn. Je kan Social Brokers ook volgen via Facebook.