Sinterklaas komt op 18 november naar Uitgeest.

Sinterklaas in Uitgeest 2016. Foto: OSU

UITGEEST – Sinterklaas is nog even in Spanje bezig om de laatste voorbereidingen voor zijn bootreis naar Nederland te maken. Zaterdag 17 november komt hij met de Pakjesboot aan in Nederland. Zondag, 18 november rond 13.00 uur, hoop de Sint dat hij weer optijd aankomt in de haven van Uitgeest aan de Meldijk.

De na de aankomst in de haven wordt de Sint begeleid door de Uitgeester Harmonie naar ‘T Oude Regthuys waar burgemeester Wendy Verkleij de Sint welkom zal heten.

Route: Meldijk, Langebuurt, Brugmanstraat, Hogeweg, Kerkbuurt.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 13.00 uur Aankomst in de haven. Uiteraard kan je weer  lekker meezingen met de Sinterklaasliedjes.
  • 13.15 uur Start optocht richting ‘T Oude Regthuys.
  • 13.45 uur Aankomst bij ‘T Oude Reghthuys. Kom ook met papa, mama, opa, oma, je broertje of zusje naar de Sint om hem een hand te geven en misschien hebben de Pieten genoeg pepernoten mee.
  • 14.00 uur De burgemeester zal de Sint ontvangen op het bordes van ‘T Oude Regthuys.
  • 14.15 uur De Sint gaat door het dorp en dan nog even op de koffie bij de bewoners van Geesterheem.

Bij Geesterheem wordt de stoet ontbonden. Hierna stappen Sint en pieten over in speciaal vervoer. Bij droog weer in open auto’s en motoren, anders in gesloten voertuigen.

Daarna zullen de Sint en zijn Pieten hun welverdiende rust nemen.

OSU verslaggever Rob Offerhaus zal de Sint te gemoed varen en op het Uitgeestermeer overstappen op de boot van de Sint om live verslag te doen. De aankomst en de intocht live te volgen via de OSU.

Deze intocht wordt mogelijk gemaakt door de Ondernemersvereniging Uitgeest (OVU). Wij wensen alle kinderen en natuurlijk ook de ouders een plezierige dag toe.