S.U.S. organiseert lezing over ‘werken in de cloud’

UITGEEST – De Stichting Uitgeester Senioren (S.U.S.) organiseert 8 februari een lezing werken in de Cloud. ‘De Cloud’ (Nederlands: wolk) staat voor een netwerk dat met al de computers die erop aangesloten zijn een soort ‘wolk van computers’ vormt.

De gebruiker hoeft op deze manier geen eigenaar meer te zijn van de gebruikte hard- en software en is dus ook niet verantwoordelijk voor het onderhoud. Het lijkt wel of tegenwoordig zich steeds meer ‘in de Cloud’ afspeelt. Maar wat houdt dit nou eigenlijk in? Wat is de Cloud of Cloudcomputing? De Cloud bevindt zich aan de andere kant van je internetverbinding, een plaats waar u apps en diensten kunt openen en waar uw gegevens veilig kunnen worden opgeslagen. U hebt in de Cloud uw “eigen” opslag-kastje. Waarom is/wordt de Cloud zo belangrijk? In de lezing zal er uitleg gegeven worden over werken in ‘De Cloud’.

Na afloop van de lezing kunt u besluiten of u de workshop wilt gaan volgen. Deze bestaat uit twee bijeenkomsten. De lezing is op donderdag 8 februari van 10.00 – 11.30 uur. Gratis toegang. Er wordt een kleine bijdrage voor koffie/thee gevraagd.