RUAZ Beverwijk schenkt muziekcollectie aan de OSU.

RUAZ-Studiopand-690x377Uitgeest / Beverwijk – Na 65 jaar is de RUAZ Beverwijk op 15 juli 2016 gestopt met het verzorgen van hun programma’s aan de zieken en verzorgingshuizen. De naam RUAZ stond in 1951 voor ‘Radio Uitzending Antonius Ziekenhuis’ (IJmuiden), maar toen de uitzendingen niet beperkt bleven tot dit ziekenhuis werd de naam gewijzigd in ‘Radio Uitzendingen Afdeling Ziekenhuizen’. Inmiddels was de omroep verhuisd van IJmuiden naar Beverwijk waar men de langste tijd gevestigd is geweest in de studio in de Spaarnestraat in Beverwijk waar ook Radio Beverwijk is gehuisvest. In deze studio werden dagelijks de programma’s voor de zieken en verzorgingshuizen van IJmuiden tot Limmen gemaakt.

Deze programma’s werden in het verleden voorzien van muziek in de breedste zin van het woord, klassieke, jazz, country & western, popmuziek, Nederlandstalige muziek en niet te vergeten de dagelijkse verzoekplaten programma’s.

In al deze jaren heeft de RUAZ een grote collectie grammofoonplaten opgebouwd via donatie’s en giften. Na het besluit om te stoppen met de uitzendingen, was het bestuur van de RUAZ opzoek naar een partij aan wie ze de collectie geluidsdragers konden schenken en werd de OSU benaderd. De OSU heeft van het RUAZ bestuur de complete collectie CD’s, LP’s en singletjes (45toeren) mogen ontvangen. Tevens ontving de OSU diverse apparatuur om de OSU-Studio nog verder te kunnen uitbreiden. Zo leeft het RUAZ gedachte goed voort in de programma’s en de studio van de OSU.

Binnenkort start er bij de OSU een nieuw verzoekplaten programma waarbij de muziek alleen maar vanaf deze collectie platen zal worden gedraaid.

De platenkast van de RUAZ in de OSU-Studio. Foto: OSU
Een klein deel van de platenkast van de RUAZ collectie in de OSU-Studio.  Foto: OSU
Een deel van de RUAZ cd-collectie in de OSU-Studio. Foto: OSU
Een deel van de RUAZ cd-collectie in de OSU-Studio. Foto: OSU