Rotary organiseert Kindervakantiedag

Foto: Aangeleverd

REGIO – Lekker weg of gewoon thuis genieten van zon, zee en zomer: de zomervakantie is voor de meeste kinderen een heerlijke periode van plezier en ontspanning. Helaas zijn er ook kinderen die weinig tot geen vakantie kunnen vieren. Door ziekte van een ouder bijvoorbeeld, of omdat er geen geld is voor uitstapjes. Speciaal voor deze groep kinderen organiseert Rotaryclub Heemskerk-Uitgeest op zaterdag 7 september de jaarlijkse vakantiedag in de Jachthaven van Uitgeest.

Speurtocht, knopen en patat
Naast een spannende speurtocht op het water van het Uitgeestermeer gaan de kinderen hun eigen stoere armbanden knopen onder leiding van Castricummer Paul Bakker, die evenals vorig jaar geheel belangeloos zijn medewerking toezegde. Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd met patat, ijs en limonade. Uiteraard is er voldoende aandacht voor ieder kind en wordt gezorgd voor deskundige schippers en begeleiders tijdens de speurtocht en workshop.

Aan het einde van de dag worden de ouders uitgenodigd voor de prijsuitreiking van de speurtocht.

Voor wie en aanmelden
De dag is bedoeld voor kinderen uit de bovenbouw (groep 5 t/m 8) van de basisschool, die niet met vakantie gaan en die een flinke dosis positieve aandacht kunnen gebruiken. Een zwemdiploma is verplicht in verband met de speurtocht op het water. Meer informatie over de dag en over de wijze van aanmelden is te vinden op www.rotaryclubheemskerkuitgeest.nl. Dit jaar vindt de Kindervakantiedag plaats op zaterdag 7 september 2019. Aanmelden kan tot 1 augustus 2019.

Ieder jaar
Rotary Heemskerk-Uitgeest organiseert ieder jaar de Kindervakantiedag. De dag wordt bekostigd uit de opbrengst van de jaarlijkse Badeendjesrace in de jachthaven van Uitgeest. Daarnaast wordt belangeloos meegewerkt door Zeilschool ‘t Uitgeestermeer, Paul Bakker, Lekker aan de Haven en tal van vrijwilligers.