Ronde van Uitgeest gaat niet door.

Nu On-Air:

Uitgeest – De Ronde van Uitgeest wordt dit jaar niet verreden. De organisatie rust op de schouders van een te beperkt aantal personen en de financiën zijn niet toereikend om het criterium op zondag 19 juni te laten doorgaan.

Organisatie van wielerwedstrijd door het dorp verlegt koers naar 2017.
Deze zomer stond de 33e editie van de Ronde van Uitgeest op het programma, maar het comité van de ronde, onder leiding van Ton Scholten, heeft geconcludeerd dat de komende wielerronde dit jaar helaas van de agenda moet worden gehaald.

Ton Scholten daarover: ,,Het is ons alle jaren gelukt om de boel op de rails te krijgen. Maar de laatste jaren met steeds meer kunst en vliegwerk. Als de comitéleden dan ook nog beroepsmatig een druk voorjaar kennen, dan blijft er onvoldoende ruimte en energie over voor het organiseren van het criterium.’’

Ton Scholten geeft aan nu alle pijlen te richten op 2017. Hij vervolgt: ,,We willen dit voorjaar gebruiken om het comité te versterken – het organiseren van een wielerronde vergt tenslotte veel inspanning – en vooruit te kijken naar 2017. De ambitie is om met vrijwilligers, ondernemers, waaronder de horeca in Uitgeest, en wielervereniging BRC Kennemerland om de tafel te gaan zitten om ideeën op te doen voor 2017. We merkten de afgelopen jaren ook dat de belangstelling voor de ronde afnam. Ook daar willen we veel aandacht aan besteden.’’

Daarnaast moet het comité op zoek naar nieuwe sponsors. Onder meer hoofdsponsor Rabobank heeft aangegeven geen financiele middelen meer beschikbaar te stellen. Alles vanwege een nieuw sponsorbeleid van de boerenleenbank, waarin de wielersport geen prominente plaats meer heeft.

Voor medeorganisator BRC Kennemerland is de Ronde van Uitgeest van groot belang. Voorzitter Kees Jan van Toledo legt uit: ,,Het criterium van Uitgeest is een begrip in de regio en is belangrijk voor onze renners en de vereniging. Onze renners rijden graag in Uitgeest omdat het altijd mooie wedstrijden oplevert. Bovendien zijn veel Uitgeesters lid van BRC Kennemerland en besteedt Ton Scholten ieder jaar ruim aandacht aan de jeugd; een belangrijke doelgroep voor onze vereniging.”

Vorig jaar werd de ronde gewonnen door Hartthijs de Vries van de Rabobankploeg, voor Dennis Souverein en Rick van Breda. Bij de junioren won Jesper Rasch, de zoon van tweevoudig winnaar bij de elite, Mark Rasch uit Uitgeest.

Scholten is ervan overtuigd dat er in 2017 weer gekoerst wordt in Uitgeest. Het comité is echter eerst op zoek naar versterking. Mensen die een bijdrage willen leveren aan het organiseren van de wielerronde in 2017 kunnen contact opnemen nemen met Wim Bunnik: 06-46220139

Bron: NHD.NL