Rodenburghoeve in de finale Agrarisch ondernemen

De familie Rodenburg in de stal bij de koeien. Foto: NHD.NL
De familie Rodenburg in de stal bij de koeien. Foto: NHD.NL

Uitgeest – De familie Rodenburg, Klaas, Linda en zoon Niels van de Rodenburghoeve, zijn genomineerd voor de titel Agrarisch Ondernemen 2016.De familie runt een het biologisch-dynamische melkveebedrijf. in Uitgeest. De verkiezing is georganiseerd door Boerderij, Groenten & Fruit en Pluimveehouderij.

Deze prijs wordt dit jaar voor de 21ste keer uitgereikt. De jury, onder leiding van LTO-voorzitter Albert Jan Maat, keek onder tien kandidaten niet alleen naar de technische en financiële resultaten, maar ook naar de toekomstvisie en de vraag of de ondernemer verantwoorde risico’s neemt. Tegelijkertijd hield de jury rekening met de omstandigheden van de sector.

Van de tien kandidaten zijn er nu nog vijf over. Naast de Rodenburghoeve zijn dit C.W. van der Hulst Bloembollen uit ’t Zand, De Groote Voort uit Lunteren, Yilmaz Radijs uit Poeldijk en Rene Verdonk Broccoli uit Wervershoof.

Op 31 maart wordt bekend wie de titel wint. De winnaar van de juryprijs wint 12.500 euro. De ondernemer met de meeste publieksstemmen wint 2500 euro. Stemmen kan tot en met 30 maart op www.agrarischondernemer.nl