Rocketman, de film over het leven van Elton John in Filmhuis De Zwaan

Foto: Aangeleverd

UITGEEST – Vrijdag 10 januari presenteert De Zwaan Cultureel de film Rocketman in Dorpshuis De Zwaan in Uitgeest. Deze film is gebaseerd op het leven van de Britse zanger, componist en pianist Sir Elton John. De film begint met Elton John in zijn jeugdjaren. De verlegen Dwight is een doorsnee Engelse tiener die opgroeit bij zijn ouders zonder liefde en aandacht van hun. Hij vindt zijn toevlucht in muziek en verandert zijn naam in Elton John. Elton verandert op het podium in een extravagante muzikant en groeit uit tot een rockster.
De makers van de film hebben er bewust voor gekozen om ook de rauwe randen van het leven van Elton te tonen. Zijn leven dat in de jaren zeventig en tachtig gepaard ging met drugs, alcohol, seks en het aanvaarden van zijn seksualiteit. Elton John heeft zich ook met de film bemoeid zodat zijn levensverhaal zonder opsmuk verteld wordt.
Train Egerton speelt een geweldige John, die in alle facetten van zijn leven vertwijfeling, onzekerheid en eenzaamheid kan uitstralen en dan weer optimale levenslust. Rocketman is drie keer genomineerd voor de Golden Globes.

De pers over Rocketman:
“Een heerlijk rockportret van de overtreffende trap” – Volkskrant (4 sterren)
“Dans, glitter, coke: de film over het leven van Elton John wordt vergeleken met Bohemian Rhapsody, maar is veel beter” – NRC
De zaal is open vanaf 19.45 uur en de film begint om 20.15 uur. Toegang € 6,- (vrienden van de Zwaan € 5,-). Kaarten zijn in de voorverkoop alleen online te koop op www.dezwaancultureel.nl of, indien nog beschikbaar, aan de zaal. Adres: Middelweg 5. 1911 EA Uitgeest.