Rioolpersleiding kruising N203 en station wordt verlegd

Nu On-Air:

Uitgeest – Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier verlegt de veertig jaar oude persleiding die onder de kruising van de provinciale weg N203 en het NS-station Uitgeest ligt.

De leiding is verouderd en kwetsbaar. Een breuk zou grote gevolgen hebben voor het treinverkeer en is door de ligging moeilijk te repareren.

Ten westen van de dorpskern ligt al een leidingenstrook waarin verschillende leidingen in de grond liggen, zoals grote gasleidingen. De nieuwe persleiding wordt hieraan toegevoegd. Deze loopt van rioolgemaal Uitgeest, nabij De Kuil, tot aan de bestaande leiding nabij de Koogdijk.

Hinder
Mogelijk ontstaat hinder door het bouwverkeer dat materieel en materialen aan- en afvoert. De aan- en afvoerroutes zijn: Geesterweg – Pr. Beatrixlaan- De Kuil- Zienlaan en Kleis – Tolweg – Weeg – Koogdijk. Een deel van het parkeerterrein van de voetbalvelden aan de Zienlaan wordt afgesloten voor het uitvoeren van de boring onder de provinciale weg en het spoor. Het voetpad bij de visvijver De Kuil is tijdens de werkzaamheden afgesloten.

De werkzaamheden vinden plaats van 2 mei tot en met 15 juli. Meer informatie: hhnk.nl