Regionale Veteranendag

Uitgeest – Veteranen zijn (ex) militairen, die zich in oorlogssituaties of vredesmissies in het buitenland hebben ingezet voor vrede en veiligheid. Jaarlijks organiseren de gemeenten Castricum en Uitgeest een regionale veteranen dag. Deze dag is bedoeld om veteranen te waarderen voor hun inzet, die zij vaak met gevaar voor eigen leven leverden.

Ook dit jaar wordt op zaterdag 17 juni 2017 een veteranen dag georganiseerd. Het programma omvat de volgende onderdelen:
Een rondrit van ca. 25 militaire “oldtimers” door Uitgeest, Akersloot, Limmen en Castricum. In Uitgeest vindt bovendien een optocht plaats met muzikale begeleiding van de harmonie door de Middelweg (start gemeentehuis om 08.45). Ook in Castricum zal een optocht plaatsvinden met muziek van “Emergo” (start 10.15 bij hotel “Het oude raadhuis”)

Vanaf12.00 uur worden veteranen uit Castricum en Uitgeest in het gemeentehuis van Castricum ontvangen door burgemeester Toon Mans van Castricum en burgemeester Wendy Verkleij van Uitgeest. Ton de Groot, historicus uit Castricum zal een lezing houden over het verhaal achter het monument van de Tweede Wereldoorlog in Castricum.

Voor het publiek is er ook actie: vanaf 12.00 is er de mogelijkheid om een rondrit te maken met een echte “Grote, groene, lawaaiigere militaire oldtimer”. Start vanaf de C.F. Smeetslaan, gemeentehuis Castricum.