Regionale Veteranendag in aantocht

Uitgeest/Castricum – Op zaterdag 17 juni is het weer zover. Dan eren de gemeenten Uitgeest en Castricum hun lokale veteranen met een feestelijke ontvangst. Deze regionale Veteranendag is bedoeld om kennis te maken en bij te praten met mensen die dezelfde ervaringen delen. Naast de onderlinge kennismaking staat de dag natuurlijk in het teken van waardering voor het bijzondere werk van de veteraan.
Het Veteranencomité bestaande uit Marcel Jansen en Hans Walrave heeft samen met de gemeenten een interessant en aantrekkelijk programma klaarstaan. Een stoet historische legervoertuigen trekt op zaterdagochtend door de twee gemeenten. De colonne eindigt zijn rit bij het gemeentehuis van Castricum. Daar worden de veteranen ontvangen door burgemeester Mans en collega-burgemeester Verkleij van Uitgeest. Dan is het woord aan Ton de Groot voor zijn lezing ‘Het verhaal achter het monument’. De ochtend wordt afgesloten met de traditionele rijstmaaltijd, de ‘blauwe hap’.
De vlag mag uit
De gemeenten Uitgeest en Castricum zouden het zeer waarderen indien de inwoners op 17 juni de Nederlandse vlag uithangen. De tentoonstelling van oude legervoertuigen is voor iedereen te bezichtigen (in Uitgeest bij het gemeentehuis van 08.50 tot 09.00 uur; in Castricum bij hotel Het Oude Raadhuis van 10.00 tot 10.40 uur en bij het gemeentehuis van 11.30 tot 14.30 uur). De bijeenkomst zelf is uitsluitend bedoeld voor veteranen. De veteranen die staan ingeschreven bij het Veteraneninstituut hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen.