Regionale Rotaryclubs Slaan Handen Ineen Voor Kinderen

Foto: Rotary.nl

REGIO – Zondag 22 april organiseren de Rotaryclubs van Midden-Kennemerland een Badeendjesrace voor het goede doel in de jachthaven van Uitgeest. De race vindt plaats tijdens de Open Watersportdag.

De opbrengst is deels bestemd voor een scholingsproject in Kenia en deels voor een vakantiedag voor kinderen in de eigen regio. Het thema van de actie is Ver weg Dichtbij.

Bij de Open Watersportdag Uitgeest worden duizenden bezoekers verwacht. Tijdens de dag, die om 11.00 uur begint, is de Rotary aanwezig met een kraam, waar voorlichting wordt gegeven en waar loten voor de race worden verkocht.

Om 15.00 uur start de Badeendjesrace in het water van de jachthaven. Brandweer Uitgeest zal 1.500 genummerde badeendjes met de brandweerspuit over het uitgezette parcours laten zwemmen. Het eendje dat als eerste over de finish komt, heeft de hoofdprijs verdiend voor de gelukkige bezitter van het lot met hetzelfde nummer.

Loten kosten € 2,50 per stuk en zijn tijdens de Open Watersportdag op het hele terrein verkrijgbaar. Niets blijft aan de strijkstok. De gemeente Uitgeest, brandweer Uitgeest, Watersportcentrum Uitgeest en tal van bedrijven werken geheel belangeloos mee aan deze dag.

Meer informatie over de Rotary,  is te vinden op www.rotary.nl/heemskerkuitgeest Meer informatie over de Open Watersportdag is te vinden op www.watersportcentrumuitgeest.nl