Recreatiepark van erfgoed de Hoop?

UITGEEST – Een park met recreatiewoningen, horeca en ruimte voor lokaal ondernemerschap zou dat het idee voor Erfgoedpark De Hoop zijn? Het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer (RAUM), provinicie Noord-Holland en ondernemers presenteerden donderdag onder meer de plannen voor het doorontwikkelen van het voormalig erfgoedpark.


 

Het RAUM, eigenaar van het terrein, is vorig jaar op zoek gegaan naar ondernemers die het park nieuw leven willen inblazen. Daarbij is het plan ontstaan voor een compleet  recreatiepark. Het park zou de naam Park Oudgeest moeten gaan dragen welke nu al de werktitel is. Het moet een ” knus” dorpje worden volgens de architect Aart Bergsma en ontwikkelaar Bob Nikkessen. Het park is een dankbare plek met veel mogelijkheden. Bij de ontwikkeling voor dit park zijn tevens historicus Hans van den Brink en horecaontwikkelaar Igor Sancisi betrokken.

Het park zou 60 tot 65 recreatie woningen in ” authentieke”  stijl moeten krijgen. Geen moderne toestanden het moet een klein en knus dorp worden, dus geen “Landal” vakantiepark, geen pieken in het weekend of midweek arrangementen.

Tevens is het zeer belangrijk dat het erfgoedpark openbaar toegankelijk moet zijn. Een ieder moet een rondwandeling kunnen maken wanneer ze dat willen. Met de visie van Stichting Cornelis Corneliszoon is rekening gehouden in het plan. Er is dan ook een houtzaagmolen ingetekend. Of het plan daadwerkelijk kan worden gerealiseerd, hangt af van de gemeenteraad. Als de Raad het niet ziet zitten, gaat het niet door. Henny Scholten, projectleider vanuit het RAUM van het erfgoedpark, heeft er alle vertrouwen in dat het plan gaat slagen.

En als het aan de ondernemers ligt, beginnen ze snel mogelijk met de uitvoering. Het idee is om te beginnen in het najaar van 2015 met een zogenaamd pop-uprestaurant om het gebied op de kaart te zetten. ,,In 2016 willen de eerste achttien recreatiewoningen bouwen’’, aldus Bob Nikkessen.