Recreatiegebied Geestmerambacht kleurt deze zomer voor het eerst KiKa-oranje

ALKMAAR – Run for KiKa heeft er een gloednieuwe zomereditie bij: Run for KiKa Alkmaar! Op 7 juli kleurt het recreatiegebied Geestmerambacht in Langedijk KiKa-oranje, waar deelnemers 10 km, 5 km of de KidsRun gaan rennen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

“Met de komst van Run for KiKa Alkmaar hebben we er een unieke locatie bij in Noord-Holland, zegt Jacqueline Zomerdijk namens de organisatie.”Recreatiegebied Geestmerambacht in Langedijk is een prachtig bosrijk gebied waar je de perfecte 5 km, 10 km of de KidsRun kan rennen voor KiKa.”

Run for KiKa
Run for KiKa is hét hardloopevent voor Stichting Kinderen Kankervrij. Jong en oud, teams of individueel, met vrienden, familie of het bedrijf: iedereen is welkom om mee te doen aan Run for KiKa. Deelnemers kunnen de uitdaging aangaan met de 5 of 10 km en voor de kinderen is er een te gekke KidsRun.

Samen rennen de deelnemers voor alle zieke kindjes en dragen ze hun steentje bij aan genezing van kinderkanker. Tijdens Run for KiKa zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud, zoals diverse foodtrucks en is er een hartverwarmend podiumprogramma. De Kanjerkroning is tijdens Run for KiKa een speciaal moment waarbij de kinderen die ziek zijn geweest of nog ziek zijn (de Kanjers) in het zonnetje worden gezet.

Ren mee voor kinderen met kanker
Stichting Kinderen Kankervrij is sinds 2002 al een welbekend begrip in ons land. KiKa gelooft in actieve oplossingen om het genezingspercentage van kinderkanker te verhogen van 75% naar 95% en organiseert daarom elk jaar Run for KiKa op verschillende locaties in Nederland.

Inschrijving voor de zomeredities Run for KiKa 2019 geopend
Zes zomeredities Run for KiKa vinden dit jaar plaats in zes verschillende steden. Meedoen kan met de Rotterdam (19 mei), Almere (27 mei), Utrecht (16 juni), Alkmaar (7 juli) Eindhoven (22 september), Amsterdam (6 oktober). Tijdens Run for KiKa 2018 zamelden bijna 8260 deelnemers ruim 1,2 miljoen in voor KiKa. De inschrijvingen zijn vanaf vandaag geopend.