Project ‘Fit & Vitaal 60+’ gestart in Uitgeest

Wethouder Anke de Vink-Hartog (tweede van links) bezocht de eerste les. Foto: Gemeente Uitgeest

Uitgeest – De zestig al (ruim) gepasseerd en nog lekker fit en vitaal door het leven gaan? Dat kan nu in Uitgeest! Op initiatief van wethouder Vink-Hartog ging onlangs het nieuwe project ‘Fit & Vitaal 60+’ van start. De organisatie van dit project is in handen van Buurtsportcoach Astrid van Baar van Alkmaar Sport.

Voorafgaand aan het project vond op 10 mei de jaarlijkse gratis Fit-test plaats. Op deze test kwamen 16 geïnteresseerden af, die allen grondig werden getest op hun fitheid. 13 deelnemers hebben zich vervolgens ingeschreven voor het project ‘Fit & Vitaal 60+’. ‘Fit & Vitaal 60+’ bestaat uit twee lessen per week, gedurende acht weken. Een les duurt een uur.
Het lesaanbod is zeer gevarieerd. Zo is er een samenwerkingsverband aangegaan met Fysiotherapie Uitgeest, dat eenmaal per week een les verzorgt. De andere lessen worden bij verschillende sportverenigingen in Uitgeest gehouden. Zo start MHC Uitgeest met (walking) hockey. Natuurlijk is er na het sporten tijd voor een gezellig kopje koffie. Na acht weken vindt er een eindtest plaats en wordt er gekeken of de deelnemers ook daadwerkelijk fitter geworden zijn!

Voor meer informatie kunt u bellen naar Astrid van Baar, telefoonnummer 06-52306786.