Populierenlaan gaat flink op de schop.

UITGEEST – De Populierenlaan in Uitgeest gaat flink op de schop. Het gaat om het gedeelte van de Populierenlaan tussen de Geesterweg en Bonkenburg. Om ervoor te zorgen dat de weg veiliger wordt, komen er diverse maatregelen.

1e: Bij De Molenhoek ligt nu een drempel met een zebrapad. ,Dat zebrapad blijft, maar de drempel gaat weg, ook wordt daar de weg een stuk smaller.

2e: Verkeer remmende maatregelen. Aan het begin, bij de Geesterweg, en aan het einde, bij de Bonkenburg, worden drempels geplaatst.

Het was de wens van meerdere Uitgeesters om de snelheid aan te passen naar 30 kilometer per uur. Dit wordt voorlopig niet aangepast en mag het verkeer daar 50 kilometer per uur rijden.

3e: Een ander probleem van de Populierenlaan is het vrachtverkeer. Op de Geesterweg staan twee aanwijzingen naar het industrieterrein. Een bord dat aangeeft dat het verkeer voor het industrieterrein rechtdoor moet en een ander bord geeft rechtsaf aan. Bestuurders die rechstaf slaan, komen over de Populierenlaan. Dat bord wordt verwijderd.’

Onderhoud

De trottoirs en parkeervakken worden opnieuw bestraat en de rijbaan wordt deels herbestraat. Ook het groen en de verlichting wordt onder de loep genomen.

Het opknappen van de Populierenlaan begint waarschijnlijk in de laatste twee weken van juni. De werkzaamheden gaan ongeveer twee maanden duren.