Politienieuws: Weekend rustig verlopen

Logo: Politie.nl

UITGEEST – Wijkagent Frans Pals kijkt terug op een mooi en zeer goed verlopen weekend “Laat ik beginnen met het ICGT toernooi. Een geweldig evenement dat weer fantastisch was georganiseerd. Er zijn geen noemenswaardige incidenten geweest bij of tijdens het toernooi. Alle avonden zijn goed verlopen. Geen geweldsincidenten. Wel zijn er diverse minderjarigen van het evenemententerrein verwijderd door de beveiliging, die uitstekend werk heeft verricht.
Verder zijn er nog enkelen van het evenement verwijderd omdat ze iets te diep in het glaasje hadden gekeken en vervelend werden. De feesttent werd druk bezocht en het hoogtepunt was zondagavond. De uitloop verliep ook goed en de horeca in het dorp stroomde ook nog vol. Ook hier was de sfeer goed behoudens een opstootje in de nacht van zaterdag 8 juni op zondag 9 juni tussen twee personen bij het verlaten van een horecagelegenheid. Deze personen vlogen elkaar in de haren, maar werden gelijk door de aanwezige beveiliging uit elkaar gehaald. Een van de personen, een 16 jarige Heemskerker wilde niet luisteren en werd door de politie aangehouden en met een proces-verbaal ter zake het verstoren van de openbare orde heengezonden.”

De boerderij dag bij de familie Burgsteden op Groot Dorregeest was een groot succes. Om 14.00 uur waren er al 4000 bezoekers geweest. Het mooie weer hielp daar ook aan mee. Het leverde door het goede werk van de verkeersregelaars geen verkeersproblemen op. Ook hier een goede organisatie.