Politienieuws: Inbraken en diefstallen in Uitgeest

Logo: Politie.nl

UITGEEST – De afgelopen week had de politie van Uitgeest het druk. Er waren diverse inbraken, diefstallen en een slechte actie op de Anna van Renesselaan.

De Terp Uitgeest.
Op woensdag 30 oktober 2019 tussen 08.45 uur en 15.20 uur werd er ingebroken in een hoekwoning aan de Terp in Uitgeest. Men heeft overdag heel brutaal het slot van de voordeur geforceerd. Men heeft de woning doorzocht en sieraden weggenomen.

De Terp Uitgeest
Op zaterdag 2 november 2019 tussen 15.00 uur en 23.15 uur werd er wederom op de Terp ingebroken. Ditmaal heeft men de achterdeur geforceerd. Hierna is men de woning binnen gegaan en heeft men de woning doorzocht. Ook hier werden sieraden weggenomen alsmede geld. Tevens was de poortdeur ontzet.

Middelweg Uitgeest.
Vermoedelijk door dezelfde dader(s) werd er ingebroken in een woning aan de Middelweg. Ook deze inbraak werd gepleegd op zaterdag 2 november en wel tussen 16.30 uur en 22.00 uur. Hier heeft men zich de toegang verschaft door aan de achterzijde va de woning op een aanbouw te klimmen en een raam open te breken. Men doorzocht de woning en men nam diverse goederen weg. Mogelijk hebben de buurtbewoners wat verdachts opgemerkt wat ze nu combineren met de woninginbraken. Het verzoek is dan om dit door te geven via het nummer 0900-8844 dan wel contact op te nemen met de wijkagenten Frans Pals of Dennie Bronneberg.

Baldadigheid Anna van Renesselaan
In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 november vonden 3 jongens, een 18 jarige Uitgeester en twee 17 jarige Heemskerkers, het nodig om een verkeersbord weg te nemen vanaf de Anna van Renesselaan. Een oplettende buurtbewoner zag dit en op zijn aanwijzen werden de drie belhamels staande gehouden met het in hun bezit zijnde verkeersbord. Zij kregen allen een bekeuring voor baldadigheid en het bord mochten ze terug plaatsen.

Diefstal fiets
Vanaf het Anna van Renesseplein werd een fiets van het merk Gazelle type orange, kleur zwart weggenomen op vrijdag 1 november tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Parkeren bij de Binnenmeerschool aan de Langebuurt.
Afgelopen week zijn er weer diverse klachten binnen gekomen over ouders die hun auto tot stilstand brengen dan wel parkeren op het verbod om stil te staan. Dit bevordert de veiligheid voor de schoolgaande kinderen niet. Het moet toch duidelijk zijn dat je op het verbod tot stil te staan niet eens mag stoppen en op het parkeerverbod je kinderen alleen mag laten uitstappen en dus niet de school mag inbrengen. Er zal hier de komende tijd weer streng op gelet gaan worden en gehandhaafd worden.