Politienieuws: Dievengilde weer actief in Uitgeest

Logo: Politie.nl

UITGEEST – De afgelopen week was het dievengilde weer aardig actief in Uitgeest. Er zijn diverse inbraken en pogingen geweest.

Poging inbraak IJssalon Gladiolenpad
Op het Gladiolenpad werd de ijssalon door twee daders bezocht. Men trachtte in de nacht van woensdag 6 mei op donderdag 7 mei de voordeur open te breken met vermoedelijk een koevoet. Dit is niet gelukt. Verder heeft men een gat in de ruit gemaakt van de deur. Ook op die wijze is het de daders niet gelukt binnen te komen.

Diefstal buitenboordmotor Klein Dorregeest
Vanuit een schuur op Klein Dorregeest werd een buitenboordmotor van het merk Yamaha ontvreemd tussen zaterdag 2 mei en donderdag 7 mei 2020.

Diefstal bromfiets Boterbloem
Tussen donderdag 7 mei en vrijdag 8 mei werd een bromfiets weggenomen vanaf de Boterbloem te Uitgeest. Het kenteken van de bromfiets is FD242T en het merk betreft een Peugeot Speed Fight.

Diefstal motorfiets Parallelweg (Dorregeest recreatie)
Op zaterdag 9 mei 2020 werd er tussen 14.30 uur en 15.00 uur een motorfiets weggenomen vanaf recreatiepark Dorregeest aan de Parallelweg. De eigenaar parkeerde zijn motorfiets op de parkeerplaats en liep vervolgens het recreatiepark in. Toen hij terug kwam was de motorfiets weggenomen. Om 14.30 uur heeft de politie met de eigenaar gesproken en gezien dat hij de motorfiets parkeerde. Het betreft een Harley Davidson, zwart, gekentekend MX-VG-14. Het was er ten tijde van de diefstal behoorlijk druk. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie 09008844.