Politienieuws: Dievengilde weer actief in Uitgeest

Foto: OSU

UITGEEST – Het dievengilde is de laatste tijd weer actief in Uitgeest. Zo is er ingebroken in een bestelauto en zijn er diverse andere inbraken te betreuren.

Poging diefstal uit bestelauto Plevierstraat te Uitgeest
Op vrijdag 24 juli 2020 werd er omstreeks 02.10 uur een ruitje aan de passagierszijde van een Renault Traffic ingeslagen. Vervolgens heeft men de deur geopend. Men haalde diverse gereedschappen uit de auto en zette deze klaar om weg te nemen. Kennelijk werden de daders gestoord, want men vluchtten weg na een harde kreet. De goederen liet men achter. Van de poging tot diefstal is aangifte gedaan.

Diefstal personenauto Stationsplein te Uitgeest
Op zaterdag 25 juli 2020 werd er tussen 09.30 uur en 21.49 uur een personenauto gestolen vanaf het parkeerterrein aan het Stationsplein. De personenauto merk Audi, type A4, kleur grijs kenteken uit Duitsland GTH-FJ-299 werd
In de ochtend geparkeerd door drie Duitse toeristen die gezellig een dagje gingen winkelen in Amsterdam. Bij terugkomst had men de auto ontvreemd. Onbekend op welke wijze de auto is weggenomen.

Poging inbraak in school De Wissel aan de Hoop.
Op zondag 26 juli 2020, omstreeks 23.07 uur ging het inbraakalarm af bij de basisschool “De Wissel” aan de Hoop te Uitgeest. Door de NVD werd eerst poolshoogte genomen. Er bleek een raam open gebroken te zijn. Aan de sporen te zien is men wel door het raam geklommen, maar heeft men ook weer direct de school verlaten. Mogelijk dat de dader is gestoord.