Politienieuws: Diefstallen en inbraken.

Foto: OSU

UITGEEST – De afgelopen week heeft de Uitgeester politie hun handen vol gehad aan inbraken en diefstallen.

Hardnekkige bestuurder zonder rijbewijs:
Op maandag 16 november 2020 omstreeks 13:20 uur werd een 18 jarige bewoner uit Uitgeest voor de vijfde keer betrapt voor het rijden zonder rijbewijs en onverzekerd rondrijden in een personenauto. Na een kleine achtervolging is de bestuurder bij zijn woning aangesproken over zijn gedrag. De personenauto is in beslag genomen en de bestuurder kreeg, wederom, de nodige bekeuringen.

Daders overlopen inbraak woning Kooglaan:
In de nacht van maandag 16 november en dinsdag 17 november 2020 omstreeks 02:30 uur werd de bewoner wakker van geluiden in de woning en hoort voetstappen de trap op gaan. Daarop roept hij naar de daders, waarop ze de woning uit rennen. Bewoner ziet vervolgens twee personen de straat uit rennen. Politie was snel ter plaatse en hebben de wijk afgezet. Helaas heeft de politie de daders niet meer gevonden.

Aanhouding fietsendieven station Uitgeest:
Door een oplettende getuige zijn op woensdag 18 november omstreeks 14:00 uur 2 fietsendieven op heterdaad aangehouden. Politie reed toevallig om de hoek en heeft de 2 daders op het perron van station Uitgeest kunnen aanhouden. Door een facebook bericht op politie IJmond heeft de eigenaar zich snel gemeld en kon de fiets weer terug naar de eigenaar.

Agressieve winkeldief Melis Stokelaan Uitgeest:
Op zondag 22 november 2020 omstreeks 14:30 uur werd een 29 jarige man aangehouden toen hij op heterdaad werd betrapt. De man werd buiten aangesproken en het personeel zag in zijn tas blikjes bier. De man wilde niet meewerken en daagde het personeel uit om te vechten. De man is vervolgens weggerend en het personeel is erachteraan gegaan. Uiteindelijk stopte de verdachte en dreigde, mondeling, het personeel neer te steken met een mes. Hierna is de verdachte wederom weggerend. Een medewerker heeft vervolgens een fiets geleend van een voorbijganger en is de verdachte op afstand gaan volgen. Hierop, door aanwijzing van de medewerker, kon de verdachte door de politie worden aangehouden. Heel mooi optreden van het personeel zodat de dader kon worden ingerekend.