Poetsbus bezoekt Uitgeesterscholen

Foto via De Uitgeester

Uitgeest – De opvallende Gele Amerikaanse schoolbus, De Poetsbus, is de afgelopen weken een paar keer gesignaleerd in Uitgeest, vorige week bij de Vrijburgschool en afgelopen dinsdag nabij de Molenhoek….wat is dit voor bus en wat gebeurt er binnen in de bus?

Jeugdtandverzorging Poetsbus

De Poetsbus is een instelling voor jeugdtandverzorging opgericht vanuit het initiatief van Judith Bout. Na haar studie in 1983 heeft zij mondhygiënisten praktijk Alkmaar opgezet. Zij was destijds de vierde van Nederland die een vrijgevestigde mondhygiënisten praktijk begon. In 2014 werd Judith verkozen tot mondhygiënist van het jaar!

Motivatie oprichting stichting jeugdtandverzorging Poetsbus

Vanuit de media wordt er regelmatig aandacht besteed aan de huidige problematiek van de Nederlandse kindergebitten. Uit het onderzoek ‘research mondgezondheid basisschool kinderen Alkmaar’, uitgevoerd door de mondhygiënisten praktijk Alkmaar in 2008, is eveneens gebleken dat het slecht gesteld is met de huidige kindergebitten. De resultaten van het onderzoek tonen aan dat 50% van de kinderen met een autochtone achtergrond en 81% van de kinderen met allochtone achtergrond gaatjes heeft.

Doel Poetsbus

Gezond kindergebit: de mond zo gezond houden dat geen vullingen nodig zijn en de omringende weefsels gezond blijven.

De Amerikaanse schoolbus

Jeugdtandverzorging Poetsbus wordt gekenmerkt door een bijzondere en unieke huisvesting. In 2011 heeft de Poetsbus een Amerikaanse schoolbus laten ombouwen tot mobiele mondhygiënisten praktijk.

Bron: Mediapartner De Uitgeester