Pleeggezinnen ontvangen compliment van gemeenten

Uitgeest – Uitgeester wethouder Antoine Tromp zette vrijdag 16 oktober 2015 twee van de zes bij de gemeente bekende pleeggezinnen in Uitgeest in de bloemetjes. Zo vestigde hij de aandacht op het bijzondere werk dat pleeggezinnen doen, maar waarvan deze zelf vaak vinden dat het heel vanzelfsprekend is. Om die reden stuurde de gemeente deze week – de Week van de Pleegzorg – aan alle pleeggezinnen een bedankbrief met een cadeaubon als kleine attentie.

In de gemeenten Bergen, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Langedijk en Uitgeest samen zijn ruim honderdvijftig pleeggezinnen. Inwoners die klaarstaan voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Als blijk van waardering voor hun zorg ontvangen deze gezinnen in de Week van de Pleegzorg een compliment van de gemeenten.

Wethouder Antoine Tromp: ‘Zeker nu er, meer dan vroeger, een beroep op iedereen wordt gedaan “om er voor elkaar te zijn” verdienen inwoners die iets voor een ander betekenen onze waardering.’

Aandacht voor pleegzorg
De pleeggezinnen ontvangen, via de professionele organisaties voor pleegzorg zoals Parlan, Kenter Jeugdhulp en de William Schrikker Groep, per post een presentje als blijk van waardering. Ook worden verschillende pleeggezinnen door wethouders van de gemeenten bezocht. ‘Naast onze waardering voor de pleeggezinnen willen we als college ook aandacht creëren voor pleegzorg en onze inwoners inspireren na te gaan of het ook iets voor hen zou kunnen zijn,’ aldus Antoine Tromp.

De actie van de samenwerkende gemeenten wordt ondersteund door de regionale campagne ‘Dat is heel normaal’ die laat zien hoe vanzelfsprekend het kan zijn om elkaar een handje te helpen. Op de website www.datisheelnormaal.nl zijn inspirerende verhalen en voorbeelden te vinden.