Palmzondag Protestantse kerk

UITGEEST – Er wordt gejuicht, takken liggen op de weg, mantels worden uitgespreid… Jezus komt eraan! Als een koning wordt hij onthaald. Dat vieren we uitbundig, met hulp van de kinderen die met hun Palmpasenstokken de optocht zullen lopen. Vreugde en vuur vandaag, maar ondertussen voelen we een dreiging aan komen. Zo’n uitbundige stemming kan zomaar omslaan: “Heden hosanna, morgen kruisig hem!” Met een wat dubbel gevoel gaan we de stille week in… samen op weg naar Pasen, met alle hoogte- en dieptepunten die daarbij horen.

Kindernevendienst
We gaan weer mooie en lekkere Palmpasenstokken maken. Omdat we het daar altijd heel druk mee hebben beginnen we meteen. Aan het eind van de dienst zullen we onze stokken in de kerk laten zien en mogen ze natuurlijk mee naar huis.

Willen degenen die thuis nog een Palmpasenstok hebben deze meenemen? Graag ontvangen wij de Palmpasenstokken na afloop weer terug.
Het slotlied deze zondag is “Samen op weg naar Pasen”. Een mooi lied, maar waarschijnlijk wel nieuw voor u. Alvast een keer het lied horen? Dat kan: http://www.youtube.com/watch?v=HBatAUI6OiM
Zondag krijgt u de tekst uitgereikt.