OSU-Radio nu ook te ontvangen op DAB+

Uitgeest – De OSU is sinds vandaag, 24-08-2017, ook te ontvangen op DAB+ kanaal 9C. Het Agentschap Telecom heeft hiervoor een speciale “experimenteer” vergunning afgegeven aan de OSU ten behoeve van lokale omroepen. Op dit moment is deze DAB+ zender in de auto te ontvangen van Krommenie tot Heerhugowaard en van Velsen tot in de Beemster.

Naast de OSU is ook de lokale omroep Heerhugowaard a Life te horen via het kanaal 9C. Heerhugowaard a Life is de lokale radiozender voor Heerhugowaard en omgeving. In het kader van samenwerking en Streekomroep vorming is Heerhugowaard als eerste ingestapt bij dit experiment van de OSU. Heerhugowaard a Life is in hun regio te beluisteren via de 106.7FM en via de analoge en digitale kabel en via Internet.

NLPO
In de regio Achterhoek en Twente is ook een pilot gestart met DAB+ uitzendingen van lokale omroepen onder regie van de NLPO. De NLPO is de overkoepelende organisatie van streekomroepen in Nederland. De uitkomsten van dit experiment moeten eind dit jaar bekend gemaakt worden worden. Aan de NLPO en het Agentschap Telecom.