OSU aangesloten bij het RTV-NH Nieuwsnetwerk.

Uitgeest – Afgelopen vrijdagochtend zijn wij op bezoek geweest bij RTV-NH. We hebben daar onder het genot van een kop koffie en taart is de OSU toegevoegd aan het NH Nieuwsnetwerk waarbij meerdere lokale omroepen zijn aangesloten. Dit netwerk verbindt de regionale omroep RTV-NH met ruim 25 lokale omroepen, lokale kranten, burgercorrespondenten en andere nieuwsplatformen. Met het NH Nieuwsnetwerk willen RTV-NH en haar partners het bereik van de Noord-Hollandse samenleving nog verder versterken. NH Nieuwsnetwerk is een uniek samenwerkingsverband.

Het platform NH Nieuwsnetwerk is een initiatief van Jacky de Vries, Chef Nieuws van RTV-NH: ,,Wij zoeken actief de samenwerking op. Lokale omroepen hebben een belangrijke functie binnen de lokale gemeenschappen en worden steeds actiever en hebben we een manier gevonden om elkaar te versterken. Op basis van gelijkwaardigheid. Dat komt er op neer dat we delen en van elkaar leren. Het gaat dus verder dan content uitwisselen. Wij delen ook kennis en apparatuur. We gooien de deuren open en het werkt!”

Door deze samenwerking is de OSU, samen met andere collega’s en RTV-NH, in staat nog meer aanbod aan lokaal en regionaal nieuws te brengen. Naast het delen van informatie worden er ook gezamenlijk projecten gedaan. Bovendien verzorgt RTV-NH opleidingen voor vrijwilligers van de lokale omroepen. ,,We zien het als onze taak onze kennis te delen,” aldus initiatiefnemer Jacky de Vries.