Opzoek naar een huurhuis in Uitgeest?

Uitgeest – Sinds 1 juli 2015 heeft Uitgeest een nieuwe Huisvestingsverordening. De gemeente moest de bestaande verordening aanpassen omdat met ingang van die datum een nieuwe wet in werking trad. Belangrijkste vernieuwing in de wet is dat de verplichting is vervallen om aan een regio ‘gebonden’ te zijn. Met andere woorden: Uitgeesters kunnen zich overal inschrijven voor een huurwoning. Omgekeerd kunnen niet-Uitgeesters zich ook inschrijven voor een woning in Uitgeest. Natuurlijk gelden wel de plaatselijke spelregels van wooncorporaties of verhuurstichtingen. Verder behoudt iedereen die al ingeschreven stond zijn opgebouwde inschrijvingsduur.
Huurwoningen in Uitgeest worden aangeboden door de Stichting Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland, de SVNK. Op de website www.svnk.nl kan men zich voor
€ 7,50 per jaar inschrijven en reageren op woningen in de hele regio Uitgeest, Akersloot, Castricum, Heiloo, Bergen, Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Bij de toewijzing van woningen is de inschrijfduur bepalend. Bij de SVNK vindt u woningen van woningbouwvereniging Kennemer Wonen, maar ook van enkele andere corporaties.
Wilt u liever iets huren in Heemskerk, Beverwijk of Velsen? Ga dan naar de websites van WoonOpMaat (www.woonopmaat.nl), Pré Wonen (www.prewonen.nl) of www.woneninvelsen.nl.
Meer informatie over huurwoningen (en ook over urgenties) vindt u op de gemeentelijke site www.uitgeest.nl.