Opticien Frans Zonjee stopt ermee

Frans Zonjee (links) en Joep Cornelisse (foto: Anita Webbe)

UITGEEST – Na 40 jaar stopt opticien Frans Zonjee met zijn alom bekende Optiekzaak aan de Middelweg in Uitgeest. Zonjee Optiek wordt voortgezet door Pearle Opticiens. Frans Zonjee Opticien vestigde zich in 1980 op Middelweg 124 in Uitgeest en verhuisde in 1985 naar nummer 83, een stukje verderop in dezelfde straat. Inmiddels is de Optiekzaak van Uitgeest niet meer weg te denken uit het dorp, maar dat hoeft gelukkig ook niet. De zaak wordt namelijk overgenomen door Pearle Opticiens.

Goed nieuws, uitgeester Joep Cornelisse blijft het vertrouwde gezicht van de zaak. “Door andere bezigheden heb ik al een stapje teruggedaan,” vertelt Frans. “Toen collega Anneke Blokker met pensioen ging, was dat voor mij het sein om aan de toekomst van de zaak te werken. Het wordt tijd voor een frisse wind met nieuwe inzichten en ideeën. Ik heb alle vertrouwen in de vakkennis van het jonge en enthousiaste team van Pearle Opticiens.”

Zaterdag 31 oktober gaat de winkel drie weken dicht voor een flinke verbouwing en zal drie weken later met een fris en compleet vernieuwd interieur doorstarten onder de naam Pearle Opticiens. “Ik wil Uitgeest bedanken en kijk met plezier terug op de afgelopen veertig jaar,” aldus Frans Zonjee.

Bron: Uitgeestonline