Opstelterrein kan toch langs de N203

UITGEEST – De opluchting onder actiegroepen en gemeentebesturen in Uitgeest, Heemskerk en Castricum is groot nu uit het rapport van UNESCO-adviseur Icomos blijkt dat een opstelterrein voor sprinters wel degelijk mogelijk is langs de N203 richting Krommenie.

Inwoners en bestuurders van de drie gemeenten zijn bevreesd voor een groot rangeerterrein voor 75 sprinters die gebouwd moet worden om het spoorboekloos rijden in de toekomst mogelijk te maken. Prorail wil het terrein in de buurt van eindhalte Uitgeest hebben.

De betrokken colleges van b en w kwamen samen tot de conclusie dat de beste plek die langs de N203 richting Krommenie is. Andere zoeklocaties zijn in de Castricummerpolder tussen Uitgeest en Castricum.

De provincie, hoeder van UNESCO-monument Stelling van Amsterdam, verzet zich tegen de locatie-N203 vanwege mogelijke verstoring van het werelderfgoed. Extra onderzoek wees uit dat én een verbinding van de snelwegen A8 en A9 én het opstelterrein te veel van het goede zou zijn voor de stelling. Maar nu Icomos concludeert dat dat wel meevalt, lijkt dat groen licht voor de N203-locatie te betekenen.

Bron: NHD.NL