Opening stadsstrand met schaduwzijde: ”Heel confronterend nu Michael er niet meer is”

ALKMAAR – Met de voetjes in het strand, zonnebaden midden in de stad. De stadsstranden rijzen als paddenstoelen uit de grond. Ook Alkmaar heeft er een.

En daar zijn ze druk bezig met de opbouw voor het nieuwe seizoen. Een seizoen met een schaduwzijde. Eigenaar Michael Francis Copplestone besloot vorig jaar uit het leven te stappen.

‘We hebben heel lang moeten nadenken of we door wilden gaan”, vertelt Fanna Steensma van Stadsstrand De Kade. ”Maar uiteindelijk zijn we als team heel hecht geworden. Het gaat heel confronterend worden en we zullen tegen emoties aanlopen.

Maar dan kunnen we maar beter samen en zijn en iets te doen hebben met z’n allen.”

Het overlijden van de 31-jarige Copplestone zorgde vorig jaar voor grote verslagenheid bij het personeel en vaste klanten van het stadsstrand. Toch is besloten ook dit seizoen door te gaan. Op de Kanaalkade wordt hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen voor de opening volgende week zaterdag. ”Het gaat best wel goed. We lopen voor op schema. Het zand ligt er al en nu kunnen we beginnen met inrichten.”

Het stadsstrand bestaat nu vier jaar. Maar ondanks dat het echte strand acht kilometer verderop ligt, is het een hotspot voor hip Alkmaar. ”Je hoeft niet zo ver te fietsen”, lacht Steensma. ”Maar het is ook de sfeer. Het is een oase van rust in de drukke stad.”

Bron: (RTV) NH